Summer weather

Een heerlijke cocktail op het strand in Scheveningen, een beachparty op het terras van Zandvoort of gewoon een heerlijk dagje shoppen in de stad. We hebben een paar zonnige dagen achter de rug, maar dat waren zeker niet de laatste. De zomer is namelijk NET begonnen. Tropische dagen staan voor de deur..

Hot, hot weather!

Ik weet het nog goed van vroeger, als je zwart droeg met 25 graden werd je voor de gek gehouden. Waarom doe je zwart aan bij 25 graden?!  Zwart wordt namelijk veel warmer dan lichte kleding. Het klopt inderdaad dat lichte kleding de stralen van de zon weerkaatst en donkere kleding ze absorbeert. Maar….. hierbij vergeten we soms dat de warmte niet alleen van de zon komt, maar ook van binnenuit. Wat betekend dit? Lichte kleding is perfect voor als je de hele dag binnen zit en de buitenlucht opzoekt voor een frisse neus. Maar ben je de hele dag in de zon bezig, dan kan je gerust voor een zwarte outfit gaan.  Leuk weetje he! (zeker als zwart je favoriete kledingkleur is)

Ssstt.. het liefst lopen met die tropische temperaturen met zo min mogelijk kleding rond en logisch want als de temperatuur stijgt boven de 25 graden heeft je lichaam geen kleding meer nodig om jezelf warm te houden. Maar toch biedt ook met warm weer kleding een belangrijke functie. Namelijk het beschermen tegen de zon, en oja beetje gek als je naked bij een strandtent zit. (mits die hiervoor bedoeld zijn natuurlijk)

Naast dat het bescherming biedt, is het ook fijn als je je zelfverzekerd en stijlvol voelt in je zomerse outfit. Maar wat kan je nu het beste dragen. Draag lichte stoffen. Katoen is bijvoorbeeld een goede optie omdat het hitte niet opvangt en omdat katoen het vocht wegtrekt. Ideaal om zweetvlekken te voorkomen. Daarnaast zijn linnen en lichte wolsoorten perfect omdat natuurlijke stoffen de warme meer buiten houden dan andere stoffen.

TIPS TEGEN ZWEETVLEKKEN
  1. Draag wijde kleding, op deze manier staat je huid niet in contact met je kleren en blaast er af en toe een lekker windje onderdoor.
  2. Draag printjes, zweten doen we allemaal met hoge temperaturen. Maar door een print te dragen vallen de vlekken veeeel minder op.
  3. Herkenbaar, in grijs zie je alles!? Zeker zweetvlekken zijn daar goed zichtbaar in. Ga voor kleuren waar je het minder goed in ziet zoals zwart en donkerblauw. (Denk je nu, dat is veel te warm, check het leuke weetje hierboven)
  4. Misschien wat warmer, maar het houdt wel het vocht tegen. Draag een hemdje of t-shirtje onder je kleding.
  5. Inlegkruisje onder je oksels, of ook wel plak ze in je shirtje. Het inlegkruisje zorgt ervoor dat het vocht wordt opgenomen waardoor het niet zichtbaar is in je kledingstukken.
  6. No shame. Belangrijkste tip misschien wel! We hebben het nu eenmaal een graadje warmer en zweten. Dit is heel menselijk dus helemaal voorkomen kan niet. Maak je niet al te druk, daarvan krijg je het nog warmer!!!

 

BEACHLOOK

DAILYLOOK

WORKLOOK